unngå samlivsbrudd og få et lykkelig parforhold

Unngå samlivsbrudd med uformell rådgivningssamtale.

Etter over 19 år som foreldremekler, vet jeg mye om hvordan du kan unngå samlivsbrudd og få et bedre parforhold.

Mitt beste råd for å unngå samlivsbrudd, er å snakke med en erfaren familierådgiver, som kan hjelpe dere til  å finne løsninger på problemene, før de blir for store. Ofte er det bagateller som skaper misforståelser, irritasjon og sinne eller traumer fra barndom eller tidligere forhold, som vokser til “uløselige” problemer.

Å søke råd for å unngå samlivsbrudd er smart, både økonomisk, praktisk og følelsesmessig. Tenk på hvordan barn og den nær familie vil reagere. I et parforhold som i andre sammenheng, er det lettere å forebygge og unngå samlivsbrudd, enn å vente til det ikke er noen vei tilbake.

Grete Nome
Parterapeut og familierådgiver med lang erfaring i å hjelpe.

Min erfaring etter mange års praksis som foreldremekler og parterapeut, er at hvis begge ønsker det, kan jeg i de fleste tilfeller hjelpe til med å «slette gammelt gruff», slik at dere igjen finne tilbake til hverandre, unngår samlivsbrudd og ønsker å leve videre – sammen. Denne gangen med kunnskap og erfaring som gjør dere bedre rustet til et samliv som varer.  Ta kontakt for en uforpliktende samtale om hvordan dere kan unngå samlivsbrudd.

 

Unngå samlivsbrudd - gå til familierådgiver før det er forsent

Unngå samlivsbrudd – ta kontakt for en uforpliktende samtale

LES HVA ANDRE PAR SIER ETTER FAMILIERÅDGIVNING OG SAMLIVSTERAPI

 

VI FIKK GOD HJELP – OG KOM OSS GJENNOM KRISEN

I en svært vanskelig periode i vårt forhold, hvor vi både slet med «gammelt grums» og akutt oppståtte problemer, fikk vi akkurat den hjelpen vi trengte. Samtidig som alt var totalt krise, skulle vi ta vare på to små barn, jobbe, takle hverdag og alt annet som hører med i et vanlig liv.

Flere ganger føltes dette som en umulig oppgave – men vissheten om at vi kunne få uvurderlig hjelp av vår terapeut, opptil flere ganger i uka når det sto på som verst, var det som fikk oss gjennom vanskelige dager.

I timene fikk vi bl.a. hjelp til å komme oss gjennom fastlåste konflikter og faktisk legge dem bak oss. Noe som vi ikke hadde klart på egen hånd.

Vi gikk styrket ut av krisen, med svært god hjelp og vi lærte mye om samliv, oss selv og kommunikasjon, som fortsatt er til stor hjelp for oss. Hadde nok ikke klart oss uten denne hjelpen. TAKK!

Par med to små barn

TAKK FOR HJELPEN GRETE

Vi er et par som var i krise og følte behov for hjelp til å løse kommunikasjonsproblemer som vi var redd kunne vokse og bli større.

Etter rask og effektiv hjelp fra Grete fikk vi identifisert årsaken til problemene og dernest funnet konkrete måter å løse disse på samt forebyggende tiltak for fremtiden.

Etter kun to konsultasjoner hadde vi løst problemene og vi er nå på rett kjøl igjen!

Tusen takk!

D og L 😀

DA VI HADDE VÆRT GIFT I 38 ÅR…

Vi er et ektepar som har vært gift i 38 år og har de siste åra slitt med forholdet. Vi har hele tiden trodd vi skulle klare å få forholdet på fote igjen som før, med det ble heller værre. Selv små problemer ble store.

Til slutt så vi ingen annen løsning enn å få sakkyndig hjelp idet vi begge hadde ønske om å fortsette videre i ekeskapet.
Vi kontaket Grete Nome som fikk oss til å åpne øynene for våre egne feil. Hun satt opp en kjøreplan for ekteskapet. Denne har vi fulgt og nå er forholdet vårt blitt veldig bra. Vi har funnet tilbake til hverandre. Vi er henne veldig takknemlig. Dette skulle vi ha gjort mye tidligere.

Vår oppfordring til par som sliter – ikke gå slik som oss over tid.

Søk hjelp!!!

DEN LANGE REISEN VAR VERDT DET

Det var så flott å treffe deg, og at du ville hjelpe oss å løse problemene vi hadde i ekteskapet.
Siden vi hadde såpass lang reisevei, var det fint at du kunne tilby samtale over flere sammenhengende timer – og å arbeide videre neste dag med å finne gode løsninger.

Mye hadde gått på tverke i forholdet vårt, og det var ikke lett å ordne opp i det alene. Det var spesielt godt at du med din erfaring, og som tredje-person, ville hjelpe oss med gode råd og se på nye muligheter. Vi hadde begge et ønske om at noe måtte endres til det bedre.

Jeg synes vi allerede har fått en bedre «tone» her hjemme….og fått mere godhet for hverandre.
Vi kommuniserer bedre og yter mere omsorg for hverandre, noe som igjen bekrefter at vi begge ønsker at dette skal fungere. Siden vi bare har «praktisert» vårt nye liv ca. en måned, håper jeg at vi skal få det enda bedre etter hvert.

Det er enda mere å jobbe med, og håper på det beste.

To fra Nordland

VI HAR DET BEDRE ENN NOEN GANG..

Vi tok kontakt med Grete etter å glidd fra hverandre mer og mer i lengre tid. Små barn, påbygg av hus og oppussing, samt til tider krevende jobber gjorde at vi ikke tok oss tid til hverandre. I tillegg hadde vi aldri vært spesielt gode til å kommunisere med hverandre noe som førte til at vi ofte mistolket hverandre og var redde for å være ærlige overfor hverandre og våre egne følelser og behov.

Grete tok umiddelbart tak i våre problemer, lyttet og satte fingeren på hva vi kunne gjøre annerledes og fokusere på de riktige tingene.
En bevisstgjøring på hva vi som enkeltpersoner og partnere trenger for å få et ekteskap til å fungere ble gitt oss med stor innsikt og klokhet.

Med Gretes hjelp fikk vi også satt strek over en del gammelt “grums” som til stadighet dukket opp og gjorde det vanskelig å komme videre.

Hennes fantastiske tilstedeværelse og godhet fikk vi den nødvendige tryggheten til å åpne oss for hverandre og komme til bunns i problemene.

En stor takk til Grete for at kjærligheten igjen blomstrer og vi har det nå bedre enn noen gang.

Småbarnsforeldre

 

JEG ER HARMONISK OG MER GLAD…

I vår familie har vi, som mange andre, ditt, mitt og våre barn. Da blir det mange ekstra hensyn å ta, som man ikke bør ta så mye hensyn til når man kun har felles barn. Hos oss ble det etter hvert et stort problem med å løse konflikter som oppsto da vi (mor og far) ikke var helt enig om konsekvenser i forhold til handlinger gjort av barna. Etter en tid følte jeg at familien ble delt med far + hans barn på den ene siden, samt jeg og mine + felles barn på den andre siden. Samtidig sto jeg i midten og skulle forhandle/megle for alle parter.

Etter hvert begynte jeg å føle meg utilstrekkelig og ofte sint og oppfarende. En god venninne, som så hvordan vi slet med familieforholdet, tipset meg om å prøve en konsultasjon med Grete Nome. Det har jeg aldri angret! Gjennom samtaler og øvelser har Grete lært meg å bli trygg på meg selv og mine handlinger. Jeg er ikke lenger den oppfarende mammaen og ektefellen, og er mye mer reflektert over hvordan jeg uttrykker meg og hva jeg signaliserer til andre. Min mann og jeg samarbeider bedre om barna, og snakker også bedre sammen dersom det oppstår uenigheter.

For meg er det viktig å bli tatt på alvor og få lov til å jobbe (med meg selv) i mitt eget tempo. Hos Grete hadde jeg følelsen av at hun jobbet sammen med meg som et team, samtidig som hun gav meg konstruktive råd på veien for at jeg selv kunne jobbe for å komme i god balanse med mitt indre. Noen ganger måtte jeg være mer åpen for meg selv og stille spørsmål ved mine handlinger som virket negative på omgivelsene rundt meg, da fikk jeg gode råd på veien som har hjulpet hele familien gjennom prosessen..

I dag er jeg harmonisk og mer glad, og jeg lar meg ikke selv bli like lett irritert over bagateller. Jeg har valgt å tenke positive tanker og utføre positive handlinger, det gir meg masse energi og overskudd til hverdagen.

Mamma og kone, 42 år

SAMTALENE HAR FORANDRET MITT LIV…

Jeg er en kvinne på 36 år, som begynte i samtaler hos Grete Nome, i forbindelse med et samlivsbrudd. Jeg hadde på den tid kommet til et punkt hvor jeg følte meg totalt utslitt på alle plan.

Gjennom samtalene hos Grete ble mitt liv gradvis mitt igjen. Jeg fikk hjelp til å forstå hvordan jeg hadde havnet i denne situasjonen, som for meg ble helt uutholdelig. Jeg hadde i årevis undergravd egne behov og følelser, og fikk da hjelp til å finne tilbake til hva som er rett for meg. Det at jeg fikk svar på hvorfor ting ble så vanskelig, har gjort at jeg nå takler pressede situasjoner på en konstruktiv måte. Det har vært en enorm trygghet å vite at jeg gjennom tillærte teknikker kan fjerne vonde tanker, følelser, håpløshet og angst, på kort tid.

Mine samtaler hos Grete har forandret mitt liv totalt. Idag opplever jeg at jeg har et utrolig godt liv. Føler ofte en overveldende lykkefølelse, jeg er trygg, positiv og ler ofte. Jeg er mer nyskjerrig på livet og bare gleder meg til fortsettelsen.

Jeg har lært å tro på meg selv og handle i tro på meg selv. Dette har gitt mitt liv en dimensjon av harmoni, som jeg aldri har følt tidligere. Dette igjen – utløser og åpner opp for nye «veier» i min eksistens, og da av positiv art. Jeg frykter egentlig ikke noe lenger. Men selfølgelig er ikke alle dager like gode, men jeg vet at det bare er kortvaring, fordi jeg nå selv kan gjøre noe med det.

Jeg er ikke den eneste «vinneren» etter samtalene med Grete Nome. Mine barn har fått en lykkelig mamma som har overskudd og er tilstede fysisk og psykisk. Tross samlivsbruddet opplever jeg at barna er tryggere, sterkere og mer harmoniske. Føler en enorm takknemlighet på våre vegne.

Sykepleier, 36 år

 

 

FÅR DU IKKE DEN HJELP DU TRENGER DER DU BOR,
ELLER ØNSKER DU EN RASKERE FREMGANG?

For dem som har lang reisevei, eller som ønsker en raskere fremgang, kan et konsentrert behandlingsopplegg med f.eks. 2 – 4 timer sammenhengende, eller flere timer fordelt over 2-4 påfølgende dager, være et godt alternativ til enkelt-timer spredt over uker eller måneder. Jeg har arbeide etter denne modell både med enkeltpersoner og par (enkelte har reist så langt som fra Nordland fylke) – og har bare fått postitive tilbakemeldinger på denne arbeidsform.

 

Leser du på mobil eller nettbrett, kan du ringe ved å klikke –

Ring Grete Nome 69185135(Klikk her for å kontakte Grete Nome ved å ring 69185135 fra mobil eller nettbrett)
Om jeg ikke kan ta telefonen, legg igjen en beskjed, så ringer jeg tilbake så snart jeg har anledning.

– eller send skriv og send en melding –

Grete Nome, Kristian Augustsgate 5, 1776 Halden Tlf.: 69 18 51 35
Grete Nomes kontor i Karl Johansgt. 5, Halden

Klikk for kart og veibeskrivelse.

Grete Nomes kontaktinfo QRcode Har du en mobiltelefon med QR-code scanner-app, kan du legge inn kontakt informasjonen ved å scanne koden over.